În iunie 2017, am avut ocazia să am prima întâlnire cu qigongul. Știam doar că am nevoie de mișcare și sport, iar despre qigong nu știam mai nimic. Erau primii pași în “Știința cultivării vieții”.

Am continuat cu practica la sală și, încet-încet, am început să văd și beneficiile perseverenței: o sănătate mai bună și o minte mai liniștită. Deși nu mă știam cu probleme de sănătate evidente, micile dureri de spate sâcâitoare pe care le aveam, de multe ori, au început să își facă simțită prezența și la orele de sală. Prin practică și răbdare, durerile de spate s-au diminuat. A fost primul moment de încredere în beneficiile ce le poate aduce qigongul în viața mea. Am învățat PERSEVERENȚA.

Și acum îmi amintesc de primul an de practică la sală, în care veneam aproape alergând pe scările celor patru etaje, mereu în lupta cu minutele de a ajunge la timp. Trainerul nostru venea de la 100 km. Nu întârzia. Am învățat RESPECTUL.

În 2019, am participat la cursul de inițiere cu Master Lin Kai Ting, care mi-a deschis o poartă nouă spre lumea qigong-ului și un mod de a-mi îmbunătăți viața. Învățăturile Maestrului, nectar de înțelepciune, veneau să răspundă întrebărilor și frământărilor din viața mea, de multe ori fără a fi rostite.

Mai mult, am simțit că mă aflu în familie, între oameni binevoitori, zâmbitori și mereu atenți la nevoile celui de lângă ei. Inima îmi era caldă precum mâinile. Am învățat DĂRUIREA.

În iunie 2022, am participat la Stagiul de Practică și Examinare împreună cu prietena mea, Raluca. A fost un workshop al constructorilor. Cărămizile ne-au fost buna practică, cultivarea și împărtășirea cunoștințelor. Visam la o sală de practică în Focșani și creșterea comunitații practicanților de qigong. Am învățat să CONSTRUIESC armonie.

Qigongul aduce daruri vieții. Precum un nesfârșit râu, qigongul potolește o sete, la unii de mișcare, la alții de liniștire a minții ori armonie în relațiile cu ei înșiși și cu ceilalți. Qigongul vine să potolească o sete unică.

Și, poate, cel mai important lucru pe care l-am învățat este RECUNOȘTINȚA. Și multe alte lucruri sunt încă de învățat, împreună.

Detalii de contact: danaraduca78@gmail.com