Cornel Bolda

 

Prima mea întâlnire cu Maestrul Lin Kai Ting a fost în anul 1992. La acel moment învățasem câte ceva din tehnicile de qigong prin practicarea artelor marțiale, dar se pare că venise timpul pentru a afla din tainele acestei tehnici străvechi direct de la un maestru autentic.

Știam despre qigong că te ajută să întărești corpul pentru a fi puternic la exterior.

La primul curs, în anul 1992, am aflat printe alte informații că poți ajuta o persoană cu propria-ți energie. Această informație mi-a rămas în minte deși după acel curs legătura mea cu qigongul s-a întrerupt (eram pasionat de… mecanică!).

În anul 2001, m-am reîntâlnit cu qigongul și, implicit, cu Maestrul Lin Kai Ting. În acea perioadă am participat la o tabără de qigong, care s-a organizat la Mărișel, jud.Cluj, unde am cunoscut multe persoane cu care împărtășeam același scop, și anume de a învăța și a înțelege profund din vasta tehnică a qigongului de la un maestru veritabil. Astfel, am descoperit un alt fel de legătură între oameni (prietenie), care se dezvoltă în aceste tabere de qigong, bazate pe unitate, armonie și durabilitate.

După această tabără, am schimbat jobul și am trecut într-o altă etapă profesională. .Ideea de a ajuta s-a amplificat și, astfel, am devenit asistent de recuperare medicală (un alt domeniu). În domeniul medical am descoperit că pot îmbina tehnicile de recuperare și masaj cu tehnici din qigong.

Motivat de dorința de a ajuta și a cunoaște mai mult, am devenit trainer de qigong chiar în prima generație de traineri a acestei școli, fapt care m-a ajutat și mai mult să mă dezvolt.

Am participat la multe cursuri susținute de Maestru și am realizat că, de fiecare dată (deși cursurile erau la fel ca structură), fie mai descopeream ceva, fie înțelegerea lucrurilor era diferită. Chiar prezența unei persoane de nivel înalt în apropierea mea reprezenta un stimulent de creștere și dezvoltare spirituală.

La cursurile pe care le-am susținut, ca trainer de qigong, m-am străduit să transmit cursanților cât mai mult din învățăturile Maestrului (cu cât mai puține adăugiri personale), pe care le-am acumulat în diversele ocazii la care am participat: cursuri, tabere, examene de trainer și întâlniri diverse.

Consider că e un privilegiu și o bună oportunitate de a învăța de la Maestru, în orice ocazie (nu numai legat de tehnici de qigong), și de a împărtăși această cunoaștere cu alte persoane, în diverse ocazii.

O concluzie la care am ajuns, în urma experienței mele de practică în qigong, este că Perseverența, Corectitudinea și Bucuria reprezintă calea spre reușită și succes!

 

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru