Federaţia Naţională de Qigong din România

 

 

În România, elevii Maestrului Lin Kai Ting practică QilinGong sub egida FNQR.

Federaţia Naţională de Qigong din România (FNQR) este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, ce coordonează activitatea de profil pe teritoriul ţării. FNQR are următoarele obiective şi atribuţii:

  • Promovarea principiilor şi practicii qigong

  • Promovarea unui stil de viață sănatos

  • Dezvoltarea personală

  • Managementul stresului

  • Integrarea practicii de qigong în diferite domenii ale vieţii moderne:
    • Educaţie (creşterea capacităţilor intelectuale ale elevilor şi studenţilor, cultivarea respectului pentru valorile autentice)

    • Sport (creşterea performanţelor fizice ale sportivilor)

    • Cultură (popularizarea culturii tradiţionale chineze)

  • Derularea unor proiecte de cercetare ştiinţifică referitoare la efectele qigong-ului

  • Crearea unui cadru pentru corecta informare a celor interesaţi de qigong

  • Organizarea de conferinţe, cursuri, stagii de practică intensivă pentru practicanţii de qigong sau pentru public

  • Formarea, certificarea şi reatestarea periodică a instructorilor abilitaţi să predea qigong

  • Promovarea păcii şi a armoniei în societate prin intermediul înaltelor principii de morală şi etică ale qigong-ului

 

Alte centre ale Federației Române Qigong din țară

Președinte: Dana Fedeleș
Email: dana_fedeles@yahoo.com

Încă de la înființare, din 2001, încercăm prin practica perseverentă și constantă să aplicăm principiile qigongului: să ne menținem sănătatea, să prevenim îmbolnăvirile, să devenim mai înțelepți și să ne redescoperim, ca persoane, ca parte a unui întreg universal.


Pe lângă cursurile organizate de-a lungul timpului pentru practicanții vâlceni și cei afiliați de la Craiova, am fost gazde și coorganizatori la evenimente importante ale FNQR, cum ar fi: sesiunile de tabără, stagiile de trainer și cursul de sunete, susținute la Voineasa și Olănești (șase ani). 

De asemenea, am contribuit la editarea revistei ”Qigong” prin editura Conphys, care a realizat și calendarele cu zile speciale în practica de qigong, din anul 2016 și până în prezent.

Presedinte: Eugen Boldea
Email: boldeaeugen@yahoo.com
Tel.: 0729 499 649

Asociaţia de Qigong Sibiu a fost înfiinţată în anul 1999 şi este afiliată la Federaţia Naţională de Qigong din România.

În prezent există săli regulate de practică în Sibiu, Mediaş, Luduş şi Braşov, iar traineri ai asociaţiei au dus tehnicile Şcolii QilinGong şi în străinate: în Germania, la München, şi în Austria, la Feldkirch.

Organizăm pe tot parcursul anului Cursuri de Qigong (atât fizic, cât şi online), precum şi alte tipuri de evenimente: stagii de practică şi examinare traineri susţinute de Maestrul Lin Kai Ting, Cursuri de Iniţiere în Qigong cu Maestrul Lin Kai Ting, Cursuri de Crăciun cu Maestrul Lin Kai Ting, evenimente legate de Ziua Mondială a Qigong şi Tai Chi, Anul Nou Chinezesc, conferinţe, weekend-uri de practică, şedinţe ale federaţiei, excursii etc.

Președinte: Adrian Ciobanu
Email: qilingongoradea@gmail.com
Tel.: 0741 195231 (Trainer Adrian Ciobanu)
Tel.: 0771 692 375 (Trainer Nagy Marta)

Asociaţia de Qigong ”ASOCIAȚIA QI ORADEA” a fost înfiinţată în anul 2018, în acelaşi an devenind şi membră a Federaţiei Naţionale de Qigong din România. Deşi este o asociaţie tânără în rândul asociaţiilor, veţi întâlni traineri cu experienţă de peste 15 ani în predarea tehnicilor Qilingong, ei susţinând numeroase cursuri de-a lungul anilor, sub îndrumarea Maestrului.

În prezent există sală de practică regulată in oraşul Oradea, cei interesaţi putându-ne contacta prin email și telefon.

Președinte: Gabriel Puiu
Email: galati@qilingong.com 
Tel.: 0757 07 0647 (persoană de contact: Doina Baștiurea)

Asociația de Qigong Galați s-a înființat și a început să se dezvolte din anul 2005, funcționând neîntrerupt și consecvent până în prezent. Odată cu aceasta, o întreagă comunitate a practicanților de qigong, care a crescut de la un an la altul, a depășit granițele fizice ale orașului de la Dunăre și chiar ale țării, incluzând grupuri de practicanți din Brăila, Focșani, Onești, München – Germania.

Consecvent, în vederea promovării principiilor de practică și moralitate ale școlii Qilingong, asociația a organizat cursuri de inițiere susținute de Maestrul Lin Kai Ting – fondatorul școlii, microcursuri de inițiere, demonstrații și cursuri de tehnici speciale, susținute de trainerii federali ai asociației cu scopul popularizării și practicării acestui stil unic.

În toată această perioadă, trainerii asociației au instruit sute de persoane în tehnicile școlii Maestrului și se dedică în continuare creării condițiilor și a mediului propice pentru practicarea tehnicilor și aprofundarea acestei cunoașteri străvechi, ce a fost primită de la Maestru, în scopul cultivării armoniei, sănătății, fericirii, longevității și prosperității.

Președinte: Oana Branga
Email: qilingongcj@gmail.com
Tel.: 0744 916 401

Asociația fost înființată în anul 2000 din dorința de a aduce învățăturile Maestrului Lin Kai Ting mai aproape de noi.

În Cluj-Napoca, Maestrul Lin Kai Ting a susținut cursuri de inițiere în qigong încă din anul 1998. Primele trei tabere de Qigong au avut loc în județul Cluj între anii 1999-2001. De atunci, practica de qigong a luat amploare, în Cluj-Napoca având loc multiple activități în domeniu, precum cursuri, practică de sală, evenimente cu practică qigong și conferințe pentru publicul larg, la care au participat mii de oameni.

În prezent, ne bucurăm că avem o comunitate locală mare de practicanți și că putem oferi cursuri și practică susținută de traineri acreditați.

 

Președinte: Anica Nica
Email: anica.nica@yahoo.com
Tel.: 0769 307 559

Asociația C.S. Qigong București a fost înființată în anul 2004 și a funcționat neîntrerupt până în prezent, contribuind la promovarea tehnicilor Școlii QilinGong și a principiilor sale de practică. De-a lungul anilor, trainerii asociației au participat activ la evenimentele organizate de către FNQR, dar și la diferite evenimente din sfera social-culturală din București în scopul prezentării artei qigong.

Cei 19 traineri certificați ai acestei asociații organizează constant sesiuni de cursuri și practică pentru transmiterea învățăturilor Maestrului Lin Kai Ting unui număr cât mai mare de oameni, în scopul cultivării sănătații, longevitații și înțelepciunii.

Președinte: Horia Horotan
Email: qilingongbm@gmail.com
Tel: 0741 117 459

Asociaţia de Qigong Baia Mare “QilinGong” a luat fiinţă în anul 2001, la iniţiativa a şapte membri fondatori, din anul 2002 fiind membră a Federaţiei Naţionale de Qigong din România.

Trainerii asociaţiei, autorizaţi de Maestrul Lin Kai Ting să predea toate tehnicile QilinGong, au susţinut câteva sute de cursuri de qigong în Baia Mare, Sighetu Marmaţiei, Cluj-Napoca, Satu Mare, Bistriţa, Timişoara, Oradea, Bucureşti.

În judeţul Maramureş există săli de practică regulată în Baia Mare (începând din anul 2001, fără întrerupere) şi în Sighetu Marmaţiei (din anul 2016). De asemenea, trainerii asociaţiei susţin cursuri si practică de sală online.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru